yih_pil

Vi vet att unga idag inte saknar drömmar eller idéer, men de saknar ofta rätt omgivning för att våga tro på sig själva och rätt verktyg för att kunna förverkliga det de drömmer om och brinner för! Därför har vi grundat Sveriges första franchisekoncept för ungdomsdrivna mötesplatser – där entreprenörskap, kreativitet och personlig utveckling står i fokus.

Young Innovation HUB identifierar och utbildar unga ledare och förebilder till att skapa egna lokala mötesplatser (hubbar), communities och projekt där ekosystem av unga changemakers växer fram. I samarbete med Fryshuset har vi skapat ett koncept som är redo att spridas över Sverige och världen.

Young Innovation HUB har sin bas på Fryshuset i Stockholm och finns idag under uppstart i Åmål, Skärholmen och Ljungby. Vi har verksamhet i åtta regioner och under 2017 beräknas ett flertal nya hubbar etableras i olika delar av landet.

Såhär startas en Young Innovation HUB

 1. En kommun, organisation eller ung entreprenör visar intresse för att starta igång en hub-verksamhet och kontaktar oss.
 2. Ett första uppstartsmöte hålls där lokala behov, utmaningar, struktur och ekonomi ses över.
 3. Young Innovation Day: ett kick-off-event där vuxna nyckelpersoner och en mångfald av unga spenderar en heldag för att ta fram idéer på hur Young Innovation HUB ska se ut samt vad verksamheten ska innehålla och fokusera på.
 4. Ung fokusgrupp skapas.
 5. HUB Design & Co-create Session: Tillsammans med White Arkitekter hålls en kreativ workshop där detaljerade ritningar, inköpslistor och to-do’s tas fram för den kreativa mötesplatsen.
 6. Young Innovation Events: Utbildning i metoder, paketerade workshops, egenutformade events och program samt skötsel av en Young Innovation HUB.
 7. Invigning av Young Innovation HUB
 8. Street School: Utbildning av unga lokala HUB-ledare och coacher

Konceptet kan justeras och anpassas baserat på lokala behov.

När processen är klar har kunden fått följande:

 • Licens att driva en Young Innovation HUB
 • En innovativ, kreativ mötesplats skapad och driven av unga entreprenörer/ledare.
 • Utbildning av vuxna nyckelpersoner i hur man når ut till och arbetar med unga på ett inkluderande sätt, så att målgruppen blir en värdefull resurs.
 • Utbildning av unga ledare – coaching, retorik, ledarskap, kommunikation, projektledning och entreprenörskap.
 • Metodkit och manual för events och workshops inom temat ungt entreprenörskap.
 • Nationellt nätverk av hubbar och liknande verksamheter (genom bl.a. Fryshuset).
 • Rabatterat pris på boken “Idésmart” för lokala skolor och unga förändringsagenter
 • Grafisk manual och tillgång till bilder, loggor, grafik, mallar m.m.

Följ Young Innovation HUB

Följ Young Innovation HUB Åmål

Följ Young Innovation Ljungby